Foredrag om ferie og roadtrip i USA – anmeldelse

USA er et kæmpe land, og uanset hvor mange amerikanere du kender, og hvor mange gange du rejser til USA, er det umuligt på et enkelt liv at få det hele med. Derfor kan det være rart at møde andre, som har nærstuderet emnet “ferie i USA”, for at høre deres vinkler og små unikke steder og tips. Derfor købte jeg billet til et USA foredrag med Henrik Lange om det vestlige USA, til den 4 august 2015 i Århus.

Foredragsholderen.
Henrik Lange er er uddannet fra journalisthøjskolen, i 2012 blev han kåret til årets rejejournalist i Danmark. Han er i flere omgange blevet brugt, som USA rejseekspert i flere medier, og så har han udgivet flere e-bøger om ferie i USA. Men jeg “støder på” Henrik Lange for første gang i 2006, da jeg så hans blog highways-usa.com

Endelig er jeg ikke meget for journalister, når jeg selv skal finde inspiration om ferie i USA, idet jeg hellere vil have inspiration fra et “virkelig menneske”, som kan skrive det hele med fejl og en ucensureret versioner, men Henrik Lange formår i en, “helt nede på jorden” og uformel tone, at se sine læsere i øjenhøjde. Og derfor syntes jeg at jeg ville, give et foredrag med ham en chance.

Et foredrag med speed i.
Vi ankommer en kold februar aften, til FO Huset i Århus, hvor Henrik Lange pænt står klar til at tage imod. Selvom vi var ankommet 20 minutter før foredraget, var der allerede fyldt godt om på de mange stolepladser. Da foredraget er klar til at gå i gang kl. 20, vil jeg skyde på at der er mødt min. 50 mennesker op, som havde købt deres billet til 150 kr. på forhånd. Her sad vi, 50 mennesker, høj som lav, gammel som ung, højst sandsynlig med hver vores ønsker til en kommende ferie i USA. Jeg når da også lige at tænke, “der skal være en skarp tovholder på det her, hvis det hele ikke skal stikke helt af”, inden Henrik får sagt >>god aften, vi har meget vi skal nå på de her to timer, så vi går i gang! Og så skal jeg da lige love for at der bliver trykket på “foredrags speederen”, som var det en cabriolet med nedslået kaleche, der blev trykket af på en amerikanske highway. Men selv om foredraget gi stærkt, nåede Henrik i hvert emne både at tilgodese folk der havde et ønsket om et klassisk roadtrip i leje bil, med overnatning på motel, og dem der ønskede at leje en autocamper. De fleste af inspirationerne kunne man have læst på Henriks blog i forvejen, hvilket ikke er så underligt, – det er lidt svært at opfinde en Grand Canyon 2.0, og det var da også de kendte store attraktioner og nationalparker som blev præsenteret. Alligevel får vi af og til, nogle personlige erfaringer og råd, som man ikke kunne have læst sig til.

I pausen byder Henrik på øl, sodavand eller et glas rødvin, men det bliver ikke til mange dråber, for den kære foredragsholder. En “kødrand” af tilhøre har samlet sig om ham, med spørgsmål til netop deres personlige ferie. Jeg kan høre at de fleste af spørgsmålene går på ESTA ansøgningen, men han tager sig tid til at svare pænt og høfligt på alle spørgsmål, og da Henrik afbryder for at sætte i gang med 2. halvleg, virker det da også som om at de fleste fik svar, på hver deres individuelle spørgsmål.

I 2. Del, kommer der lidt flere inspirationer, til steder det kan være svært at finde information om på dansk, samt generelle forhold / tips og tricks som selv jeg, der ikke ligefrem er nybegynder, fandt nyttige.

Er det værd at betale for at tage til foredrag om ferie i USA?
Man er ikke i tvivl om at Henrik Lange ved rigtig, rigtig meget om ferie i USA, på både den ene og anden måde. Han kan derfor fortælle til et publikum som sidder der, med forskellige hensigter til deres ferie i USA. Skal du til USA for første gang, er et foredrag med Henrik Lange bestemt værd at opleve. Men vær opmærksom på at det er et foredrag. Du kan ikke forvente at din personlige ferie kan nå at blive vendt.

Har du derimod været i USA før, i det område Henrik holder foredrag om, er det begrænset hvor meget du vil få med der fra. Omvendt var “guldkornene” i hans foredrag, næsten umulige at finde emner om, med mindre man vidste de eksisterede.

Det virker som om at Henrik taler med “gnisten”, der brænder for ferie USA, når han taler, og det smitter af på hans publikum. Ikke på et eneste tidspunkt blev der hverken nævnt det ene eller andet rejsebureau, eller andre der kunne have købt sig til en kommentar. Det virkede derfor som en helt igennem objektiv foredragsholder. Dog burde han nok tage nogle af emner væk, eller udvide foredraget, så det hele ikke skulle gå så stærkt. Idet de fleste af spørgsmålene i pausen, gik på de samme bekymringer, kunne de måske tages under foredraget så alle kunne være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *