Zion National Park

Zion National Park har virkelig alt det at byde på som man kan forestille sig. Zion National Park kan både udfordre og inspirer dig, og er et besøg værd for alle som er klar på en nationionalpark der virkelig kan give en på opleveren. Uanset om du er til vandring, flodvandring, løb eller bare en helt almendelig gåtur, så møder du Zion National Park fra sin bedste side. 

Fakta:
Nationalpark: Zion National Park. Stat: Utha. Åben: Hele året. Nærmeste by: Springdale. Pris (2017): $30 inkl. 1 bil i 7 dage. Nationalpark Pas: Ja. Største attraktion: The Narrows.

Zion National Park, “kridt” vandreskoene.

Zion National Park er helt bogstaveligt delt i to, en øst og en vest siden, som også giver to helt vidt forkskelige naturoplevelser. The Zion-Mount Carmel Tunnel er tunnellen der forbinder de to dele af nationalparken med hinanden, og efterhånden er tunnellen i Zion, der er opført i 1930, også blevet en oplevelse i sig selv.

dyr i Zion National Park
Bjerggeder i Zion National Park

Highway 9 er vejen der går igennem hele Zion nationalpark, og denne kan du køre på året rundt (når vejeret tillader det), en afstikker til Highway 9 er zion canyon scenic drive, og denne vej kan du kun køre på uden for højsæsonen og amerikanske hellighedage. Resten af tiden kan du gratis køre med de små shuttlebusser, som godt kan være tæt pakket især i højsæsonen. Shuttlebusserne køre fra zion national park visitor center og byen Springdalen, som ligger i den vestlige del af Zion National Park.
Den østlige del af Zion National Park er den højeste del af nationalparken, og er et mekka for folk der ønske at prøve vandreskoene af, uanset form og fysik. Her er klipperne af sandsten, som kan smuldres med de bare hænder, hvilket har gjort det let for naturen af forme dem igennem tusinder af år. Det gør også at de er let fremkommelige, og ikke så stejle som man måske ellers kender det fra andre nationalparker. Selv min beskedne fysik kunne være med helt til toppen på en af de “STORE bjergtænder”. Og det er netop det der gør Zion National Park sjov for både stor og små, -her kan alle være med. Det er også her på den østlige side af Zion National Park du ikke kan undgå at opleve et rigt dyreliv. Her vandre bjerggederne, eller Bighorn Sheep som de hedder, i større og mindre flokke rundt på bjergsiderne. Bevæger du dig væk fra vejene og de fleste turister, kan du være heldig at få et glimt af den sky løve som lever her. Mountain Lion levere i Zion National Park men er ekstrem sky og for det meste kun aktiv om natten. Som altid: Det er vilde dyr, og de er ikke ufarlig, så tag dine forholdregler.

 

Zion National Park floder og massere af vand!

Flod i Zion National Park
Massere af vand i floden Virgin River i Zion National Park

I den vestlige del af af Zion National Park ligger byen Springdale hvor du, trods byens lille størrelse, finder massere af moteller / hoteller, restauranter, indkøbsumligheder og zion national park visitor center. Den vestlige del af Zion National Park er mere frodig, og kræver at du snører vandreskoene ordenlig. Hvor den østlige del mest består af sandsten, er den vestlige del af “granit-agtige” sten, og stejle vandreruter. Det er også i den vestlige del af Zion hvor floden Virgin River snor sig gennem naturen, og giver mulighed for massere af vandlej, igen for både store og små. Det er også her du kan opleve flodvandring, eller riverwalk som det hedder. Flodvandring er ikke alene en helt unik og fanatisk oplevelse, men også en oplevelse der kræver en artikel for sig selv. Læs om flodvandring i The Narrows

Zion National Park tip:

Parken er åben hele året når vejeret tillader det. Selv de lokale siger at parken er smukkest i foråret og efteråret, hvor vandfaldene vælder frem. Den nærmeste by er Springdale som ligger klods op af af den vestlige indgang til Zion National Park, og jeg vil bestemt anbefale dig at tage en overnatning her. Zion National Park fortjener at blive oplevet over min. 2 dage. Du kan benytte nationalpark pas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 spørgsmål om “Zion National Park

 • Zion er et fantastisk sted som jeg gerne vil besøge igen. Vi har lige besigt parken for en måned siden.
  Kan anbefale at bo på Zion Mountain Ranch som ligger lige øst for parken

  Svar på denne
  • Fantastisk indput Bent! Zion Mountain Ranch har nogle rigtig hyggelige hytter, og er godt valg især i høj sæsonen hvor den nærmeste by Springdale, er overbooket og helt ufremkommelig af turister.
   Det skulle efter sigende have været nogle rigtig varme måneder i Zion nationalpark?

   Svar på denne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *