Strømadapter til USA – Strøm i USA, husk dette!

I USA køre man ikke med samme spænding på elnettet som i Danmark, og de har heller ikke de samme stikkontakter, derfor skal du huske en strømadapter for at kunne oplade dine ting. Her kommer iøvrigt nogle gode råd til strøm, når du rejser rundt i USA.

Strøm i USA.

I Danmark køre vi med 230 volt strøm i stikkontakten, mens de i USA køre med 114 volt strøm. Umildbart giver det ikke de større problemer for dig, når du skal have opladet din telefon, ipad eller computer. Problemet bliver hvis du tager håretørre og andre MEGET strøm-krævende apparater med fra Danmark. Eks. kan du opleve at din håretørre vil tænde motoren / luften , men simpelthen aldrig bliver varm. Jeg har iøvrigt ikke oplevet et hotel eller motel i USA, som ikke har en hårtørre i forvejen.

Strømadapter til USA og din nye bedste ven.

Du kan ikke bruge de el stik vi har i Danmark og sætte dem i stikkontakten i USA, de passe simpelthen ikke. strøm i USADet betyder ikke at du skal løbe ud og klippe alle stik af de el apparater du vil have med til USA. Du skal blot have fat i en strømadapter til USA, som vist på billedet ovenfor. Den ene ende passer ind i stikkontakten i USA, mens den anden ende passer til dine danske stik, og på den måde kan du let få strøm i USA. Men inden du løber ud og køber en strømadapter til hver af dine ledninger, kommer her et enkelt men smart trick. Du skal blot medbringe en strømsplitter, så kan du oplade alle dine apparater på samme tid.

El apparater i USA.

Pas på med at købe større elektroniske apparater i USA, du kan ikke bare købe en dansk strømadapter til dem, og sætte dem til i Danmark – den går ikke. Det er ingen problemer med at købe bærbarcomputer, telefoner ipad osv. i USA som alle har en transformer, men køber du et aspperart i USA der er lavet til 114 volt og sætter den til i Danmark, går den i bedste fald i stykker, og i værste fald i brand. DVD afspillere, radioer og TV køre i øvrigt i andre formater, og virker heller ikke i Danmark.

Oplad dine apparater inden du kommer i lufthavnen.

I 2014 trådte en ny lov i kraft, der siger at alle computer, telefoner, ipad osv. skal kunne tændes, på forlangende, i amerikanske lufthavnen. Kan de ikke det, kan lufthavnen holde dem tilbage, hvilket betyder at du IKKE får dem igen. Derfor skal du huske at have opladt din telefon osv. så du kan tænde dem, hvis du bliver bedt om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 spørgsmål om “Strømadapter til USA – Strøm i USA, husk dette!

 • Hej, jeg er på p.t I USA med min laptop og har selvfølgelig glemt min adapter…. Jeg var I best buy, men da mit danske laptop stik er 3 benet, fungerer dem de har det ikke…. De kan kun bruges til “almindelige” europaeiske stik. Mit spørgsmål er nu, kan jeg bruge en amerikansk oplader i min danske laptop

  Svar på denne
  • Hej Marie!

   Ja du kan godt bruge en amerikansk oplader, men du skal være sikker på at du får de rigtige watt og ampere.
   Alternativt kan du købe en “ledning” til at sætte i din oplader (aperat-kabel) hvis du kan tage ledningen ud af din lader.

   Venlig hilsen
   Thore

   Svar på denne
 • Så det vil sige at jeg kan købe mig en bærbar computer i USA og oplade den i denmark?

  Svar på denne
  • Hej Poli!

   Jo du kan godt købe en bærbar computer i USA og bruge den i Danmark i forhold til strømmen.
   Det er klart at der er visse undtagelser, men jeg har endnu ikke mødt en bærbar computer købt i USA der ikke kan bruges i Danmark.
   DOG skal du huske, at du skal have en konverter med retur til strømmen i Danmark, og muligvis skal du have ny strømforsyning.

   Jeg beklager det sene svar, der skyldes rejse aktivitet.

   Venlig hilsen
   Thore Olsen

   Svar på denne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *