Sti og vandrerute til bunden af Grand Canyon

Jeg har set rigtig mange efterspørge hvor man ved Grand Canyon finder stien og ruten, ned til bunden af Grand Canyon og colorado river , og den er heller ikke lige til at finde. Der findes en del ruter og beskrivelser til stier ned gennem Grand Canyon fra nord siden, men svære bliver det hvis du vil finde en sti fra syd siden. Selv ude ved selve Grand Canyon høre man mange der spørg efter stien og runten til bunden, uden at der dog rigtig er nogen der kommer med et svar, og skilte er der heller ikke. Men den er værd at lede efter, turen og stien ned gennem Grand Canyon er en af de smukkeste steder jeg har været – så jeg kan godt forstå du måske også leder efter den.

Vandresti ned gennem Grand Canyon

Lad mig slå det helt fast fra starten, turen ned gennem Grand Canyon er ikke en tur til himmelbjerget! Har du ikke en nogenlunde fysik og van til at gå / løbe og dyrke motion, skal du holde dig fra at gå helt til bunden. Underlaget er meget ujævn, og består af grus, sten og huller. Jeg havde selv fået fortalt hvor overrasket man bliver når man finder ud af, at det er lige så hårdt at gå ned, som det er at gå op, og at det tager lige lang tid at gå ned som det tager at gå op! Stien ned gennem Grand Canyon er nogle steder ikke mere end 70 cm. bred, og til den ene side går den lodret ned i 100 meter. Men er du ikke blevet skramt endnu, venter dig en af de smukkeste vandre stier i verden! En udsigt der ikke kan beskrives, og en natur der fra toppen til bunden ændre sig flere gang, nogle gange ænder naturen sig så markant at du kan stå med en fod mellem hver.

Hvor starter stien og ruten ned gennem Grand Canyon?

Sti nede i Grand Canyon mod colorado river
Sti nede i Grand Canyon mod colorado river

Stien og ruten ned gennem Grand Canyon, stater fra syd siden, ved et lille hus. Når du kommer til Grand Canyon village, skal du køre mod togstationen ude ved Grand Canyon, hvor det også er muligt at parkere bilen. Ganske få mester fra stationen ligger en lille souvenir butik, og forsætter man af den lille sti forbi butikken er man direkte på stien ned gennem Grand Canyon. En af de mest besynderlige starter på en vandre rute jeg har oplevet, som ønskede man at skjule den. De første 50 meter af  ruten er med asfalt, og herfra er det så ren grus, sten og klippeblokke. Se på kortet her hvor stien starter

Hvor lang tid tager det at gå ned i Grand Canyon?

Hvert år er der folk der omkommer eller skal hentes af helikopter nede i Grand Canyon, fordi de har overvurderet situationen. Skal du helt ned til colorado river skal du afsætte 1½-2 døgn på at  gå op og ned. Du kan IKKE gå op og ned på en dag uanset hvor god en kondi du er. Jeg har boet hos en “toff” amerikansk soldat i USA, og han fraråde bare at tænkte på at gå op og ned på en dag. Da stien ligger således at du går ned fra syd, bager solen på dig hele dagen, og kombinationen af det og stiens beskaffenhed, får de fleste til at blive overrasket over hvor hårdt det er.

Da jeg vandrede ned gennem Grand Canyon startede vi klokken 6, på den måde slipper du for de fleste turister, som går de første miles ned og vender om. Men du undgår også at komme i karambolage med de guidet ture på mulddyr, på den del af ruten hvor stien er smal. (Det er ikke sjovt at skal have et æsel forbi på sti der er 70 cm bred, når der er 100 meter lodret ned)

Huskeliste til vandretur ned gennem Grand Canyon:

 • 4-5 l. vand pr. mand.
 • Energibar,
 • Salt enten som mad eller drikke.
 • Vabelplaster.
 • Ekstra t-shirt.
 • Lange bukser.
 • Frugt.

Skal du overnatte i bunden skal du selvfølgelig have udstyr og fornødenheder med til det også. Der er vandposter på vejen, og her kan du få fyldt dine vandflasker op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 spørgsmål om “Sti og vandrerute til bunden af Grand Canyon

 • Hmm. Kraftig overdrivelse. Man kan sagtens gå op og ned samme dag – amerikanere har det med at overdrive 😉 Jeg gik op og ned samme dag med min bror i 1994. Jeg var 24 år. Vi startede kl. 8.00 om morgenen ved sydkammen og gik til bunden og floden. Der var sol hele dagen på vejen ned og 45 grader i bunden. Holdt en pause ved floden, spiste frokost og gik op igen. En ranger i bunden anbefalede en anden rute op på 15 km – der var nemlig mest skygge. Den fulgte vi så. Vi var oppe på sydkammen igen kl. 20.30. Ingen af os var specielt trænede – vi var dog trætte bagefter. Vi medbragte hver en gallon vand og fyldte den ved floden inden vi gik op. Fantastisk gåtur og flot i solskin sidst i juni. Kan anbefales!

  Svar på denne
  • Hej Thomas!

   Jeg må sige at jeg har respekt for at du har gjort det på en dag! Det er “toff”, også efter de nyheder der har været i sommers fra området! 🙂 Jeg håber at dit indlæg vil få endnu flere til, at få øjnende op for at komme ud af bilerne, og få kridtet vandreskeorne – jeg vil dog ikke ændre min personlige holdning til tidsforbrug og proviant, – men du er i hvert fald beviset på at det kan gøres!

   Svar på denne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *