Rundrejse i USA – planlæg det første skridt!

USA er et kæmpe land, når man siger at al ting er større i USA, så passer det! Det gælder også afstande, og netop afstande skal du tage i betragtning når du planlægger din ferie og rundrejse i USA. For almindelige jordiske dansker er det umuligt at nå at se alle nationalparker, monumenter og forlystelsesparker, på den samme ferie. – Men fortvivl ej, med lidt planlægning kan du nå rigtig meget af det, på én og samme ferie.

Hvad kan man opleve i USA?

Et rigtig godt råd er at sætte sig ned, og finde alle de steder man godt kunne tænke sig at besøge, men med det i mente at det hele ikke kan gå i opfyldelse. (Læg alt med økonomi og tid på hylden, til en start) Allerede her kan det måske virke lidt uoverskueligt, for hvor skal man starte og hvor skal man slutte? Grand Canyon har de fleste hørt om, men hvad med alle de andre steder? Man skal jo vide at det er der, for at kunne finde det inspirerende.
Her bliver nettet din bedste ven, der findes mange blogs hvor private danskere skriver om oplevelser og ferie i USA, nogle af disse USA blogs kommer jeg ind på i andre indlæg. Det fantastiske med disse USA blogs, lige som min, er at der sidder folk bag, som brænder for ferie og rundrejse i USA, og gerne deler deres oplevelser og erfaringer med andre. Jeg skal altså ikke skrive mine indlæg fordi jeg skal tjene penge på det, men fordi jeg håber at andre kan få lige så gode ferier i USA, som jeg har haft.

Når du har fået skrevet nogle af ønskerne til din USA ferie ned, kan du plotte dem ind på et kort, for at få et overblik over deres geografiske placering. Ligger 3 af ønskerne til din ferie i staten Virginia og resten i Californien og Nevada, og skal du nå det på 3 uger, så kunne det godt være du skulle sige “Vi besøger Virginia næste gang”, med mindre du vil køre de ca. 2.400 miles (3861 km) fra den ene nede af USA til den anden.

Vejskilt fra attraktion i USA
Foto fra attraktion i USA

Afstande på din ferie i USA.

Det er en rigtig, rigtig, god ide at have respekt for afstande på din ferie i USA. Nok hedder det Roadtrip, men at tro at du kan besøge 6 nationalparker 4 af de største byer i USA og køre tværs over landet, på 3 uger er for optimistisk (mildt sagt) Og har du børn med, skal du virkelig tænke dig om, 4 timer på bagsædet af en bil på de amerikanske higways, dag efter dag i 3 uger, kan drive selv den bedste familie til vanvid! Jeg kender jo ikke din lyst til at køre bil, eller hvordan dine børn har det med det, men min egen tommelfingerregel er, kør ikke mere end 150 km om dagen i gennemsnit. Så kan det godt være at jeg nogle dage bliver nød til at køre f.eks. 500 km. mens bilen andre dage står helt stille.

I de næste indlæg kigger vi på økonomien, flybilletter, bil leje og overnatning til en rundtur i USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *