Indianer landsby – Navajo national monument

Navajo national monument er en ægte lille perle, godt gemt oppe på et lille bjerg. Og det, at den er godt gemt af vejen, er nok ikke helt tilfældigt da den bygget omkring år 1250, af den lokale indianer stamme Navajo. Stedet er ikke så kendt blandt turister, og du får en helt særlig oplevelse ved at besøge dette lille unikke indianer monument. 

Fakta:
Nationalpark: Navajo national monument Stat: Arizona. Åben: Hele året. Nærmeste by: Shonto. Pris (2017): Gratis. Nationalpark Pas: n/a. Største attraktion: Navajo house.

Besøg en ægte indianer landsby!

Faktisk skete vores besøg ved Navajo national monument lidt ved en tilfældighed, da vi kørte nord / vest indianerhuler ved Navajo national monumentaf Highway 160 mod Monument Vally, og så et skilt med skriften “Navajo national monument”, og ude at ane hvad det var begyndte opstigningen mod det lille bjerg i vores udlejning bil. Hjemmefra havde jeg læst og set billeder af et indianer monument, dog uden nogensinde at finde ud af hvor det lagde, -hvilket havde ærgrer mig en del. Op af bjerget begynder landskabet at ændre sig, det var ikke længere så tørt, og  det begynder at blive mere frodigt. Puslelig ud af det blå, ender vejen i ud i parkeringsplads og velkomsetcentret til Navajo national monument. Et stort skilt med et billede af de små indianer “huse” stod ind til besøgcentret, og først da gik det op for mig, at det var lige præcis det, jeg havde læst om hjemmefra.

Se indianer huler i USA

Navajo national monument ligger lige som bla. Monument Vally i Navajo Nation Reservation (Navajo reservatet), så selvom områderne ligger inde under National Park Service, og du har et National Park Pass, skal du betale for at komme ind, – eller det troede vi. Som det eneste sted jeg har besøgt i Navajo reservatet, er Navajo national monument gratis. Du kan ved ind og udgangen give et bidrag til området, hvilket vi også gjorde, og kraftigt vil opfordre andre til. Selvom monumentet ligger på klipper, er der lavet stier og asfalteret hele vejen ned til udsigtspunktet, så er man dårlig gående er det ingen problem at besøge Navajo national monument.

Du kan ikke komme helt tæt på de små indianer huler, men har fra modsatte bjerg, et rigtigt flot udsigtpunkt mod de små huler. Eller “rigtig” flot, er nok en lettere underdrivelse, det er en fantastisk smuk natur nede i dalen som deler udsigtspunktet og de små huler. De små indianer huler ligner små dukkehuse, og det er utrolig at forestille sig at de har lagt der i næsten 800 år!indianer landsby Men fordi de er bygget ind i klippehule, har de været beskyttet for vejer og vind.

TIP:

Navajo indianerne ser Navajo national monument som et helligt sted, og råb og højlydt tale er ikke tilladt. Da jeg besøgte Navajo national monument blev et par børn, meget bestemt irettesat af nogle lokale, fordi de var højt-rystet. National park pass kan ikke benyttes, dog er der gratis entre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *