Flodvandring i Zion – The Narrows

Tá på flodvandring i The Narrows – Zion nationalpark, så er du sikker på en oplevelse du aldrig glemmer! The Narrows I Zion Nationalpark er på top 10 listen over vandreruter i verden, men det betyder ikke at flodvandring på The Narrows i Zion kun er for profferne, her kan alle være med!

Flodvandring i The Zion Narrows.

The Narrows I Zion Nationalpark er skabt gennem 18 millioner år. Her har floden skåret sig ned gennem undergrunden, og er i dag omgivet af kæmpe klippevæge. Vandstanden i The Narrows kan variere, men bliver sjældent så højt, at du ikke kan flodvandre (typisk højde fra 30 – 100 cm). Shuttle busserne i Zion stopper ved Sinawava som er udspringet til The Narrows. Her vandrer du op gennem floden, i et fortryllende paradis af farver, planter, vand / vandfald og klipper! Det er ca. 2/3 dele af turen der foregår i selve floden, resten af tiden går du på brinkerne mellem de 15 – 20 meter høje klippevæge og floden.

se også Zion Nationalpark

Hvad er smukt? Det kommer nok an på hvem man spørger, men spørger du mig, der efter hånden har været i de fleste afkroge i USA, er The Narrows i Zion Nationalpark et af de smukkeste steder i verden! Om ikke andet, er det i hvert fald en kæmpe oplevelse! Der er flere højdepunkter op langs The Narrows, men jeg vil klart anbefale dig at flodvandre op til Floating Rock, som ses på billedet øverst i artiklen.

Flodvandring i The Zion Narrows
Midt ude i floden nær Floating rock i The Zion Narrows

Floating Rock er en kæmpe sten, der ligger midt ude i floden, og ser ud som om, at den kommer flydende (der af navnet). Floating Rock ligger også ca. Halvvejs på turen op gennem The Narrows, og det tager ca. 2-4 timer at gå der op, her har du også passeret de fleste større højdepunkter på turen. Større børn kan også sagtens tage turen hele vejen op, på vores tur mødte vi flere børn. Og selv om jeg til dagligt kun meget sjældent får for snøret kondiskoen hjemme i Danmark, var det ingen problem. (På vejen tilbage går du med strømmen, og det bliver derfor væsenlig lettere)

Lej vandreudstyr i Zion Nationalpark

Da jeg besøgte The Narrows i Zion Nationalpark var det i November, og vandet var omkring 2-4 grader varmt. Men uanset vandtemperatur vil jeg anbefale alle at leje udstyr til turen. De fleste steder er bunden i floden belagt med store sten, og det kræver ordentlig fodtøj.

Zion Guro
Zion guro, Zion Nationalpark. Til højre i billedet Jonathan Zambella fra Zion Guro

Vi lejede komplet udstyr til vores flodvandring, og fordi vandet i floden stod meget højt (det gør det for- og efterår), fik vi en heldragt på, således at vi var tørre under dragten. Støvlerne vi lejede havde en kraftig skridsikker bund, og var udformet som våd-dragt, hvilket betyder, at vi havde våde, men varme fødder hele turen (selv i 2-4 graders vand). Jeg vil klart anbefale dig at leje udstyr hos Zion Guro, fordi de har enorm erfaring med vandring og klatring i området. De ved præcis hvilket udstyr du skal bruge, i forhold til vandhøjder i floden, og giver fantastiske råd og vejledning om turen. Selv en som jeg, som bestemt ikke ligner en, der dyrker for meget motion, får den samme høflige behandling, og grundige introduktion til turen.

Zion Guro - The Narrows
Udlejning af vandreudstyr i Zion nationalpark hos Zion Guro

Når du lejer vandreudstyr hos Zion Guro kan du afhente dit tøj om eftermiddagen, dagen før du skal bruge det, og aflevere det blot tilbage uanset hvor beskidt det er. (Vi betalte ca. 80 dollars komplet pr. Person for leje af udstyr. Er vandet lavere, og har du kun behov for bukser, er prisen væsenlig lavere) Zion Guro ligger på Hovedgaden i Springdale.

Tips: vi tog tidlig afsted til The Narrows, da solen lige var stået op, hvilket gjorde, at vi havde The Narrows for os selv. Dermed var der ro, og vi fik en fantastisk oplevelse af solen på vej op. Jeg har set flere, også på nettet, “daller” afsted i deres kondisko og bare-fødder, hvorfor ikke få en fantastisk tur, ved at leje nogen ordentlig udstyr. – hvor mange gange kommer du til at prøve det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *