Rockefeller center – top of the rock

Roskerfeller center ligger lige midt i hjertet af Manhattan, New York, og kendt fra utallige film, både udefra, indefra og oppe. Det er også her foran Roskerfeller center det kendte juletræ står, som bla. Er kendt fra Alene hjemme filmen. Øverst fra Roskerfeller center, eller Top of the rock som det kaldes, får du en fantastisk udsigt over hele Manhattan.

Rokkerfeller center består ikke bare af en bygning, men hele 19 bygninger og højhuse, som rummer alt fra kontoer til TV-stationer og Theater. Som nævnt er det også her det store juletræ står hvert år, faktisk New York´s højeste som hvert år tændes under en højtidlighed. Er du i New York i julemåneden er det bestemt et besøg værd at kigge forbi dette smukke juletræ.

Den mest kendte bygning i Rockefeller center er uden tvivl GE Building, som er den højeste i Rockefeller center og med sine 259 meter og 70 etager er den 9. højeste bygning i New York. GE Building bliver også oftest kaldt Top of the rock, selvom det faktisk kun er selve udsigtspunktet øverst på bygningen der officielt har fået navnet Top of the rock – men kært barn har mange navne, og uanset navn får du øverst en fantastisk udsigt over hele Manhattan. Som den eneste bygning i New York kan du herfra både se det meste af Central Park og Skylinen mod syd.

Udsigtspunkt over Manhattan.

Central Park
Udsigten fra Top Of The Rock over Central Park

Top of the rock er i forhold til popularitet klart overgået af sin “storebror” Empire State Building, men stod valget mellem de to bygninger vil jeg til en hver tid tage en tur op i Top of the rock. Udsigten er fabelagtig, og kun herfra kan du få et unikt overblik over Central Park, og vigtigst, man står ikke som sild i en tønde på top of the rock, som man ellers gør på “storebror” Empire State Building

Top of the rock er klart mest besøgt om morgen og om aften, hvor folk vil tage billeder af sol op / nedgange. Men som det kan ses på billedet øverst i artiklen, er et billede i fuldt dagslys, bestemt eller ikke dårligt. Er du gangbesværet er turen ikke en noget for dig, for selvom du ikke skal gå hele vejen, er de sidste par etager med trapper. Det kan også anbefales at købe et The New York Pass, da du får “Front of line” (foran i køen) i Top of the rock, og dermed spare MEGET tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *