Alcatraz fængslet San Francisco

Ude midt i San Francisco bay ligger, det nu lukkede, berygtede fængsel Alcatraz. På Alcatraz blev nogle af Amerikas mest berygtede og grusomme fanger placeret. Efter nogle år i et andet fængsel blev den berygtede gangster Al Capone, flyttet til Alcatraz og senere psykisk nedbrudt. Nu har du muligheden for tage nøjagtig den samme tur til Alcatraz som de mange berygtede fanger blev tvunget til.

Fakta:
Nationalpark: Alcatraz Stat: Californien. Åben: Hele året. Nærmeste by: San Francisco. Pris (2017): Fra 35,5$ (voksen). Nationalpark Pas: nej. Største attraktion: Fængslet.

Besøg Alcatraz.

Alcatraz blev bygget 1860 som fort, senere fra 1912 blev det benyttet som militær fængsel. Men først i 1934 blev den oprettet som det Alcatraz fængsel vi har hørt så meget om, og det er også denne “version” der er lavet om til museum. Alcatraz har igennem tiden haft 1576 fanger, fælles for dem alle

Celle i Alcatraz
Celle i Alcatraz fængslet

sammen var at de var hårkogte, iskolde mordere og kriminelle. Få af fangerne endte direkte på Alcatraz mens andre blev sendt der til, fordi de var for farlige at have i andre amerikanske fængsler. En af grundene til at Alcatraz er blevet så berømt og berygtet som den er, er uden tvivl at den gennem tiden har huset bagmænd bag USA største mord og kriminalsager, her i blandt George “Machine Gun” Kelly, Al Capone og Robert Franklin. Blandt fangerne blev fængslet omtalt som “jordens røvhul” – og det med god grund.

Når du besøger fængslet Alcatraz, tager du turen præcis som fangerne har gjort det, med båd fra San Francisco til Alcatraz island. Allerede når båden ligger til ved Alcatraz går der et sus igennem maven, men det er kun en forpræmiere på hvad der venter. Videre går turen til fods op mod selve fængslet som ligger på toppen af øen, her går du  ind af samme dør og tager de første skridt ind i fængslet som Al Capone og de 1575 andre fanger gjorde det, første gang de ankom til Alcatraz. Døren så fangerne kun 2 gange i deres liv, når de ankom til Alcatraz og når de igen skulle forlade fængslet.

Når du ankommer til fængslet får du udleveret en “mp3 afspiller” og høretelefoner til audioturen rundt i fængslet, her forsæller tideligere ansatte og indsatte om hverdagen, og nogle af de grusomme historier som da 3 fangevogter blev livideret under et fangeoprør. Audioturen findes på flere forskellige sprog (ikke dansk). Tager du den engelske version, det de “rigtige” indsatte / fangevogter som taler.

Køb billetter til Alcatraz.

Trammer til calle på Alcatraz
Trammer til calle på Alcatraz

For at komme ud til Alcatraz skal du med båd fra Alcatraz Cruies (Sejler fra Pier 33). Der er flere afgange dagligt, og der arrangeres special ture hvor du kan komme med om aften og blive sejlet rundt om selve øren. Prisen pr. person (2016) er 33 dollars. Der åbnes for billet salget for 3 måneder af gangen, ønsker du at købe billet til f.eks. august, kan du altså tidligt købe dem i juni. Og det er med at være ude i god tid, første gang jeg besøgte San Fransisco var alt udsolgt.  Billetterne til Alcatraz køber du hos Alcatraz Cruies

Tip:

Der bliver i løbet af dagen løbende sejlet nye gæster til øen, det betyder at der sidst på dagen er væsenlig flere turister på øen. Så vil du nyde stilheden på Alcatraz og måske få et par billeder af fængslet uden turister på, kan jeg virkelig anbefale at tage den tidligste morgentur. Medbragt mad og drikke er ikke tilladt på Alcatraz. Har du bil med, er der gode parkerings forhold omkring Pier 1 og 2. National Park Pass kan ikke benyttes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *