Transport fra JFK – New York Lufthavn

JFK lufthavnen i New York, ligger et stykke uden for selve Manhattan hvor de fleste faldfarter til når de besøger New York, og det betyder at man har brug for transport fra JFK til Manhattan. Som udgangpunkt er der 3 muligheder for tranport til og fra JFK og Manhattan, jeg har prøvet alle 3 transportmidler, og kommer her med min anbefaling. 

Transport fra JFK til manhattan i lejet bil.

Der er et hav af muligheder for at leje bil i JFK lufthavnen, og dette er bestemt også en mulighed hvis du ønsker transport til Manhattan. Faktisk er der flere biludlejnings firmaer som tilbyder at du kan leje bilen i JFK, og så aflevere den på Manhattan. Men det er ikke gratis, det koster ca. 800-900 at leje bilen i JFK lufthavnen og så aflevere den på Manhattan. Sandsynligheden for at du så kan aflevere den nær det hotel du skal bo på, er ikke særlig stort. Det næste problem er trafikken i og omkring New York, og specielt Manhattan, den køre MEGET langsom. Så de to ting taget i betragtning, kan jeg ikke anbefale dig det. Vil du bruge bilen flere dage efterfølgende, vil jeg leje bilen når jeg skal bruge den, en p-plads til en bil på Manhattan, starter fra 35 dollars pr. døgn.

Transport fra JFK til manhatten i shuttle bus.

Du kender dem fra alle filmende “alene hjemme”, hvor familien bliver hentet i en amerikaner minibus. De kaldes også shuttlebus eller super shuttle. Det koster typisk 25 dollers for den første person og 10 dollers for de efterfølgende, med en shuttlebus fra JFK lufthavnen til Manhattan centrum. Problemet med shuttlebusserne er at de køre når de er fyldt op, med passagerer der skal til samme område på Manhattan. Det lyder enkelt, men set ud fra anmeldelserne på internettet kan det åbenbart godt volde en del problemer for shuttlebus firmaerne. Min erfaring er også at det kan tage lang tid, fordi shuttlebusserne sidder fast i trafikken.

Trasport fra JFK til manhattan med metro / subway.

Efter 6-9 timer i en flyver, lyder en subway / metro måske ikke som den fedeste måde at blive transporteret på, til og fra JFK, men faktisk er det både en oplevelse og langt lettere end man skulle tro. Jeg er ikke van til offentlig transport hjemmefra, og er ikke en “superhelt” til at finde vej med offentlig transport, alligevel er subwayen / metroen til og fra JFK, mit fortrukne transportmiddel. Når du kommer af flyveren går du mod “Air train”, som er det tog / subway som køre rundt om om JFK lufthavnen. Air train´s endestation er jamaica station, hvor du bliver forbundet til selve metro nettet ind til selve Manhattan. Når du ankommer til jamaica station skal du betale for din tur med Air train, det koster ca. 5 dollers pr. mand. Her skal du også købe dit metrokort / billet for at komme ind på selve Manhattan. Fordelen ved et metrokort er at du får 2 dollars “gratis” for hver 10 dollars du kommer på den. I kan godt bruge det samme metrokort til flere personer, altså give den tilbage til den der står bag dig i køen, så denne også kan betale med kortet (dermed spare du penge, og er fri for at købe flere metrokort). Når du har betalt for din metrotur, går du efter metroen “blå” E, som er den subway forbindelse som bringer dig ind til selve Manhattan fra jamaica. Skulle du komme til at tage den forkerte metro, stiger du blot af, og går over på modsatte spor som føre dig tilbage. Der går typisk en subway hvert 10 min.

Er du i tvivl om din metrorute, er du altid velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.

Autoeurope.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 spørgsmål om “Transport fra JFK – New York Lufthavn

 • Hej.
  Har du erfaring med at bestille en bil der kommer og henter en ved lufthavnen. Lander kl 00.00 med min datter og synes ikke det er rart at køre i metro sent om natten alene.
  mange hilsener
  Linda

  Svar på denne
  • Hej Linda!

   Ja, jeg har stor erfaring med bil-leje – et helt afsnit jeg desværre ikke har fået op her på siden endnu.
   Du skal ikke være bekymret for at tage metroen i New York – sikkerheden er meget stor, men det er også klart at du ser mennesker som ikke ser ud som os europære. Selv hvis jeg tænker tilbage på første gang jeg skulle tage metroen fra JFK til manhattan, havde jeg samme tanker som dig, men de blev gjort til skamme. Hvis du stadig vil leje en bil, skal du være opmærksom på at der er rigtig meget trafik døgnet rundt i New York, dernæst kommer det at det kan være / er MEGET dyrt at lade en bil holde parkeret især på manhattan (Du skal forvente min. 40 US dollars i døgnet) Du har mulighed for at afhente din lejebil døgnet rundt i JFK, det samme gælder aflevering. Der er transport direkte fra JFK til biludlejningsselskaberne, så det er ret let.

   Er du stadig usikker, høre jeg meget gerne fra dig.

   – Rigtig god tur.

   Venlig hilsen
   Thore.

   Svar på denne
 • Hej! Jeg ankommer med min 17-årige datter til JFK i morgen, onsdag kl. 21 lokal tid. Hvordan transporterer vi os sikkert til Hotel Four Points by Sheraton Manhattan SoHo Village, der ligger på 66 Charlton st.? Er det sikkert og hurtigt nok at tage metro eller bør vi booke en bil?

  Svar på denne
  • Hej Anja!

   Jeg beklager mit sene svar, der skyldes rejseaktivitet.
   Det er ´helt sikkert at tage metroen. Det er klart at du vil se typer du ikke ser i Danmark, men mit indtryk er at det bestemt ikke er farligt eller utrykt.
   Det kan godt virke stressende at komme ud af et fly, og pludselig skal til at finde rundt i en Metro – men træk vejret, køre i forkert tager i bare en metro der går den modsatte vej. (De køre hele tiden) Det kan bestemt IKKE anbefales at leje en bil, trafikken omkring New York er alt får hård, og man kommer helt sikkert til at sidde fast i trafikken.
   Alternativet skal du tage en Taxa, en det er meget dyrt i forhold til Metro.

   Venlig hilsen
   Thore

   Svar på denne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *