Yellowstone nationalpark

Yellowstone nationalpark er verdens første nationalpark og skeler sig på mange måder ud fra andre nationalparker i USA. Yellowstone nationalpark byder på en enestående natur og dyre oplevelser, i en grad som du vil tro det er film der køre foran dig, med gejsere, floder, bjerge og meget mere. Her er kæmpe oplevelser for både børn og voksende

Fakta:
Nationalpark: Yellowstone nationalpark. Stat: Wyomin, Montana, Idaho. Åben: April – November. Nærmeste by: West Yellowstone. Pris (2017): $30 inkl. 1 bil. Nationalpark Pas: Ja. Største attraktion: Old Faithful.

Hvor ligger Yellowstone nationalpark?

Yellowstone nationalpark er ikke bare den ældste men også den største nationalpark på næsten 9000 km2, og med denne enorme størrelse er den også den eneste nationalpark som går ind i hele 3 starter i USA. Hovedparten af Yellowstone nationalpark ligger i staten Wyoming, mens resten går ind i Montana og Idaho. Det siger næsten sig selv, -det er umuligt at fortælle om dette enestående sted i bare et indlæg, og derfor må denne artikel følges op af flere. Og netop størrelsen kom en del bag på mig, der ellers er van til at håndtere store strækninger i USA.

Da jeg besøgets Yellowstone nationalpark første gang, var det noget der skulle tages lidt tilløb til, idet den ligger ret nordlig, væk fra de fleste større og seværdigheder. Yellowstone ligger kun få timers kørsel fra canadiske grænse, men til gengæld 15 timers kørsel fra San Francisco.

Yellowstone nationalpark har 4 indgange, nord, syd, øst og vest, som hver grænser op til byer med hoteller / moteller og spisesteder. Den vestlige indgang til Yellowstone, eller West Yellowstone

bison i Yellowstone nationalpark
Bison går på vejen i Yellowstone nationalpark. Bilerne må holde tilbage

som byen meget passende hedder, er også den største og mest populære. En hyggelig turist by, med shopping, restauranter og hoteller / moteller. Praktisktalt ligger adgangen til Yellowstone nationalpark inde i selve byen, så adgangen til parken kan ikke være lettere. Det er også muligt at bo på hotel inde i selve Yellowstone nationalpark, men disse er pænt dyre, og det kræver reservation op til ½ år i forvejen. Der er et fint vejnet i Yellowstone, vejen i Yellowstone er formet som et stort ottetal, og uanset hvor mange timer GPSer og andet finmekanik siger det tager at køre hele ottetallet, skal du forvente at turen tager ca. 6 timer. Især i højsæson kan der være meget trafik, og vær påpasselig med afstand, ser folk et eller andet stopper de gerne (og pludseligt) op ude midt på vejen.

Yellowstone nationalpark er praktisktalt en stor vulkan, en såkaldt super vulkan, som skræmmende nok stadig er aktiv. Det giver Yellowstone sit særpræget udsende, som du ikke vil opleve andre steder i verden, og som er enorm imponerende. I sær den sydvestlige del af Yellowstone har mange gejsere og varmekilder. Der er lavet stier og broer flere steder, så du kan tage en gåtur mellem de over 100 grader varme søer og mudder der sprøjter op jorden, i lugten til svovl som til tider kan være skrappe sager for næsen. Den største gejser i Yellowstone hedder Old Faithful, og skyder kogende vand op i over 50 meters højde. Men Old Faithful er en fortælling helt for sig selv, som jeg kommer ind på i et andet indlæg.

geiser Yellowstone nationalpark
Geiser i bison i Yellowstone nationalpark. Lugten af svovl er ikke til at glemme.

Yellowstone nationalpark har et enormt dyreliv, der både tæller bison, ulvje, bjørne og kronhjort. En tons tung bisonokse er ikke lige til at flytte på, og har den besluttet sig for at tage en af de offentlige veje, må trafikken holde tilbage indtil den finder det komfortabel at holde til side. Trods advarsler kom det bag på mig hvor tæt turister kom på dyrene for at tage selfie. Samme år som vi besøgte Yellowstone mistede 3 kinesere livet, da de ville tage en selfie med en bison – Så klap lige hesten.

Overnatning i Yellowstone nationalpark

Da vi besøgte Yellowstone nationalpark boede vi selv i West Yellowstone, og det kan faktisk godt lade sig gøre at finde overnatning til rimelige priser. Jeg vil klart anbefale dig booke din overnatning i god tid, især i højsæsonen kan det være svært at finde ledig overnatning. Tank bilen op inden du køre ind i nationalparken, der er tankstationer inde i Yellowstone, men det koster kassen at få fyldt bilen op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *