National Park Pass – Fri entre til nationalparker

Har du planer om at besøge mere end 2 nationalparker på din kørselv ferie i USA, kan det godt betale sig at købe et National Park Pass, som giver fri entre til stort set alle nationlaparker i USA i et helt år.

Køb national park pass.

Et national Park Pass koster 80 dollars, og gælder alle passagerne i bilen og stort set alle nationalparker i USA og er gyldigt i 1 år. Med nogle få undtagelser koster et besøg i en amerikansk nationalpark 30 dollars, så det kræver ikke en større udregning, at regne ud at hvis du besøger mere end 2 har National Park Passet tjent sig selv ind. (Skal du på din køreselv ferie i USA f.eks. kun besøge grand canyon, men ønsker at køre ind i parken i flere dage, er det muligt at købe et kort som gælder i et hvis antal dage, men kun til Grand Canyon.)

National Park Pass, også kaldet Annual Pass køber du ved indgangen til den første park du besøger. Næste gang du skal ind i en National Park viser du blot dit National Park Pass sammen med noget ID (Pas eller kørekort). National Park Pass tilhøre den person der har købt det, samt de passagere der opholder sig i bilen. Det har altså ikke noget med biles nummerplade at gøre, og du kan derfor skifte bil undervejs. Besøger du USA inden for samme år, kan du altså også benytte samme National Park Pass.

Fri entre til national parker i USA.

Som sagt giver national park pass dig adgang, til stort set alle national parker i USA under National Park Service. Men der er altså  undtagelser, så som Alcatraz, monumenter og parker i Navajo reservatet og states parks. Men ud over nogle få undtagelser, kan du drøne ind og ud af det amerikanske nationalparker som du ønsker.

Der er nogle senior / pensionist rabatter  og militær rabatter til national parkerne i USA, disse rabatter gælder kun til amerikanske statsborgere, samt personer der er i det amerikanske forsvar.

Når du køber et national park pass eller en alm. adgang  til en National Park i USA er du med til at støtte og opretholde området omkring nationalparken.

Gratis adgang til nationalparker i USA i 2016

I 2016 er der fri entre til amerikanske nationalparker på følgende dage:

18 Januar (Martin Luther King, Jr. dag)
16 til 24 April (National Park uge)
25 til og med 28 August (National Park Service fødselsdag)
24 September (National Public Lands Day)
11 November (Veterans Day)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 spørgsmål om “National Park Pass – Fri entre til nationalparker

 • gælder årskort også hvis man parkerer bilen ved sit hotel og tager shuttle busserne til parken.
  Vi tænker ikke at køre i bil i selve parkerne men skal rundt til 5 forskellige national parker.

  Svar på denne
  • Hej Vibeke!

   Ja dit nationalparkpass gælder også ved bus. Du kan risikere at skulle betale for at tage bussen.
   Generelt er der gode parkeringsmuligheder i parkerne, den eneste nationalpark jeg syntes bussen er en fordel, er Zion Nationalpark, her er det i øvrigt nødvendigt at tage bussen i højsæsonen.

   Venlig hilsen
   Thore.

   Svar på denne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *