Fra du lander til du er igennem immigrationen i USA.

Efter at have sidder i en flyver i 7 – 11 timer, kan det virke helt uoverskueligt at blive smidt ind i en travlt lufthavn i USA, hvor man skal finde immigrationen, bagage OSV. Men det er slet ikke så svært, og du kan tage det ganske roligt når du skal finde immigrationen i din først ankommet lufthavn i USA.

Find immigrationskontrollen i llufthavnen

Når du ankommer med fly til en udenrigsterminal i USA, altså din første ankomst lufthavn i USA, skal du igennem immigrationskontrollen. Det er reelt først her at det bliver vurderet, om du kan opfylde kravene til 90 visumfrie dage (Det du har ansøgt om i din ESTA) Det kan være lidt forskelligt fra lufthavn til lufthavn, hvordan forløbet er i detaljer, men overordnet set er det, det samme.

Når du bliver logget ud af flyveren i USA, følger du blot strømmen af mennesker, i skal alle sammen sted hen. På et tidspunkt bliver det delt op i køer til amerikanske statsborgere, diplomater, og til personer fra andre lande (personer uden amerikanske pas). Du skal naturligvis stille dig i kø til personer uden for USA. Der vil være personer som guider dig, og de er van til at svare på spørgsmål hvis du måtte have behov for det.

Godkendelse af ESTA i lufthavnen.

Er det første gang du rejser ind i USA på dit nuværende PAS, bliver du sat i en kø hvor du kommer direkte til skranken og en betjent fra U.S. Customs and Border Protection skal vurder din ansøgning og den ESTA du har udfyldt hjemmefra. Er i en familie sammen, eller rejser du sammen med en sammenlever kan i blive godkendt sammen. Ved skranken vil betjenten spørge om dit formål i USA, hvornår du igen udrejser, og i nogle tilfælde til nogle af de spørgsmål du har svaret på i din ESTA ansøgningen, eks. hvad du arbejder med. Til sidst skal du have taget digitalt fingeraftryk og taget et billede, inden betjenten stempler dit pas med godkendelsen af din indrejse og du får udleveret en lille seddel med dit billede på og nogle data om dig, som du skal tage med videre til tolden.

Har du rejst ind i USA før på dit nuværende pas, vil fremgangsmåden være den samme som ovenstående, dog med den lille ændring at du inden mødet med betjenten, kommer i en kø til en stander / computer, hvor du skal svare på nogle spørgsmål som minder om dem fra ESTA ansøgningen (Det er også på dansk), have scannet dit pas, lavet fingeraftryk og få taget et billede, inden turen nu går forbi en betjent fra U.S. Customs and Border Protection

Først til sidst skal du ned og hente din bagage ved bagagebåndet, og derefter gå mod udgangen. Lige inden udgangen venter tolderen, og det er her du aflevere din lille seddel som du har fået udleveret, med dit billede på. Herfra er det bare at finde ud af lufthavnen.

Rigtig go tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *