Forsinket og mistet begage til USA

Der er ikke noget værre end at miste eller få sin bagage forsinket, på vej på sin ferie til USA. Men mange misforstår hvad de skal gøre hvis deres begage er forsinket eller mistet, derfor får du her nogle tips og generelle råd til din mistede eller forsinket bagage. 

 

Forsinket bagage til USA.

Der er forskel på dine rettigheder i forbindelse med forsinket og mistet begage, alt efter hvor i verden du rejser hen. I dette helt konkrete tilfælde vil jeg hjælpe dig med råd i forbinde med din rejse til USA, og alt andet du har hørt kan være til andre destinationer. Der kan også være forskel på dine rettigheder alt efter forsikringsselskab.

Så snart du konstatere at din bagage ikke er nået frem, henvender du dig til det flyselskab du har rejst med, Handling Agent i lufthavnen. Her SKAL du udfylde en PIR-rapport (Property Irregularity Report), den vil senere blive din dokumentation overfor forsikring og flyselskab, herefter vil flyselskabet eftersøge din bagege. I PIR-rapporten skriver du også din opholdadresse i USA, er det et roadtrip udfylder du adressen på den første nat, samt dit telefon nummer. Er du rejst videre vil flyselskabet ringe til dig, og eftersende bagagen til din næste aftale destination.

Alt efter dit forsikringsselskab, kan du købe fornødenheder op til et bestemt beløb (typisk 4000 kr.), indtil din bagage dukker op. Det mange misforstår er at de tror, at de kan købe alt det de har mistet, det kan du ikke! Du kan købe ting som tandbørste, mest nødvendige tøj mv. Har du eks. mistet dine løbesko, kamera, hårtørre mv. er det ud over fornødenheder, og de vil ikke blive accepteret af forsikringen.

Derfor er det heller ikke nødvendigt at betale mere for rejseforsikringen, for at få et støre erstatnings beløb, idet “nødvendige fornødenheder”, har svært ved at rande op over 4000 kr.

 

Mistet bagage på vej til USA.

Går der mere end 21 dage, anses din bagege for at være tabt, også selvom den skulle dukke op efterfølgende. Dette skal du gøre dit forsikringsselskab og flyselskab skriftlig klar over. Flyselskabet er erstatningspligt over for dine mistede effekter op til 10.000 kr. Men typisk vil det være nemmere at gå igennem dit ejet forsikringsselskab, da din indboforsikring også typisk dækker det.

Derfor kan det heller ikke betale sig at købe en udvidet rejseforsikring, som dækker mistet bagage, da du er rigtig godt stillet i forvejen og blot risikere at blive dobbelt forsikret.

 

5 gode råd ved mistet eller forsinket bagage:

  1. Gem altid din kvittering for den indleverede bagage.
  2. Gem altid en kopi af PIR-rapporten.
  3. Gem alle kvitteringer på ting du køber i forbindelse med forsinket bagage.
  4. Ta et billede af indholdet af din kuffert inden du rejser. (Den bedste dokumentation).
  5. Værdifulde effekter som kamera, ipad, computer og smykker kommes i håndbagagen .

En evt. mistet håndbagage skal dækkes af din indbo forsikring når du kommer hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *