Sikkerhed på rejse i USA – 7 gode råd

Især i starten hvor jeg rejste meget rundt i USA, blev jeg tit spurgt om det ikke var farligt at rejse i USA og Canada? – Er der ikke kriminalitet over det hele, og hvordan gør du for at føle dig sikker? Jeg kan tildeles godt forstå, at men efter at have set nyhederne eller en actionfilm i TV spørg, men oftest kommer det fra folk der ikke selv har rejse i USA og Canada.

Er det farligt at rejse i USA og Canada?

Det kan siges meget kort – NEJ det er ikke farligt at rejse rundt på egen hånd i hverken USA eller Canada, så lang tid man bruger den sunde fornuft man har med sig fra Danmark. Ja nogle af de meste kriminelle områder i verden findes i USA, og hvis man vil opsøge dem, kan man da også sagtes det, men ellers så hold dig væk. De fleste tænker ikke over at New York faktisk er meget kriminelt (stærkt faldene de seneste år), og her rejser millioner af turister til hvert år, uden problemer.

Efter at have rejst rundt i USA gennem mange år, har jeg prøvet det meste, og alligevel været langt fra vold og kriminalitet. USA og Canada er meget store lande, med mange millioner indbyggere, og der skal ikke ret mange idioter i nyhederne, for at det går ud over de mange. På mange motelværelser i USA hænger der sikkerheds vejledninger til, hvordan du skal begå dig. Som dansker kan man ikke lade vær med at grine lidt af dem. Det handler meget om at låse døre og lukke vinduer, ting som de fleste dansker tager forgivet.

7 gode råd til din sikkerhed.

  1. Et sikkert motel.

Føler du at dit motel eller hotel ligger i et utrygt område, så vælg et andet.

 

  1. Bliver du opsøgt, så gå vider.

Bliver du tilfældigt opsøgt på gaden, så gå videre uden at gå i dialog.

 

  1. Se den anden vej.

Især vi danskere har en tendens til at stilles os op og kigge, hvis der er sket et eller andet. – Lad vær, og gå videre.

 

  1. Kør ikke ind i et usikkert område.

Man opdager det ikke før det er for sent, at man er kørt ind i et område hvor man ikke føler sig tryg. Lad vær med at forsætte, vend bilen og kør ud samme vej som du kom ind.

 

  1. Ta aldrig en blaffer op.

Det siger næsten sig selv, men ta aldrig en blaffer op uanset hvor venlig personen ser ud og hvor meget benzin der mangler på hans bil.

 

  1. Lad dig aldrig stoppe på gaden.

Det høre til ekstremerne, men kør uden om hvis en person forsøger at stoppe din bil på vejen. Er det politiet vil de vise skilt med det samme.

 

  1. Vis ikke dit nøglekort offentligt.

Oftest får man et nøglekort til døren på et hotel eller motel, kortet kan være med reklamer / navn til motellet / hotellet. Gem den væk, så du ikke viser den offentligt, heller ikke når du leder efter dit kreditkort i din pung.

De fleste mennesker koder bare deres GPS ind, og køre der ud af uden af tænke sig om. – ”jamen når GPSén siger det, så må vi jo hellere fortsætte”. Din GPS aner ikke om du er ved at køre ind igennem et område, hvor du intet har at gøre. Brug dine øjne og din sunde fornuft, og lad vær med at fortsætte uanset hvor uenig din GPS måtte være.

Gå til Rundrejse USA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *