Skibet Queen Mary – hotel i Los Angeles

Queen Mary, er et hotelskib i Los Angeles. Bo på Titanic´s søster skib, uden for Los Angeles, Long Beach, som var du tjekkede ind i 1950erne. Ved et tilfælde bookede jeg selv en overnatning på skibet Queen Mary, og det var en virkelig en stor oplevelse, som du ikke burde snyde dig selv for, hvis du er i området

Man skal lige gnide sig selv i øjnene, når man kommer kørerne på Long Beach, udenfor Los Angeles, når de 3 gamle skorsten på skibet, rager op ude i det fjerne! Det første man kommer til at tænke på er da også Titanic, som næsten til forveksling ligner Queen Mary (eller omvendt). Det ser en smugle underligt ud, når man kommer kørnere helt tæt på, for at parkere bilen, hvor det store majestætiske skib ligger til. Det er som taget ud af en film fra en tid der var engang, i skarp kontrast til skyskraberne fra Long Beach i baggrunden.

Queen Mary 5

Lidt om skibet Queen Mary.
Queen Mary er bygget i 1934, den er 311 meter lang og imponerende 79 meter høj. Den har som Titanic, sejlet med passager mellem USA og Europa nærmere betegnet mellem Southampton i England og New York i USA. Skibet bliver nævnt i tv serien Matador, hvor Bankdirektør Varnæs, køber en billet til Frk. Grå, i håbet om, at hun vil komme på afstand af Jørgen Varnæs.

Under 2. verdenskrig bliver Queen Mary chartret af det amerikanske militær, til at sejle amerikanske soldater mellem Australien og England. Her kunne den have ca. 15.000 soldater ombord. Da krigen sluttede blev skibet igen indsat, som passagerskib indtil 1967, hvor konkurrencen fra fly blev for stor. – Lige siden har den lagt til i Long Beach, hvor den fungeret som hotelskib og museum.

Skibet Queen Mary
Jeg har sejlet i rigtig mange år, og holder meget af vand og skibe, i modsætning til min kæreste, som bliver søsyg “bare hun ser et badekar”. Men uanset baggrund, bliver man noget betaget når man træder ombord på Queen Mary, dog med en hvis frygt når man tænker på alle de skæbner, som gik ombord på Titanic. Jeg behøves ikke at have set lang tid ind i øjnene på min kæreste, før rædslen om søsyge meldte sig. Det hjalp dog, da jeg kunne fortælle, at nok ligger Queen Mary i vand men det er mere til pynt, da den lige under vandoverfladen er klodset op – og uanset stormvejr og orkan kan den ikke rykke sig en millimeter.

Queen Mary 2

De lange gange på skibet, beklædte mahogning væge og de endeløse messing trapper og pynte genstande, er utrolig fascinerende. Det er virkelig som at træde ind i 1950erne, hvor man også får lov at opleve dengangs klasseforskelle. Som gæst på hotellet har du fri adgang til museet, som endelig er hele skibet. Her kan du frit bevæge dig rundt på hele skibet, lige fra broen til maskinrummet. – Alt er som dengang skibet sejlede mellem USA og Europa, tager du en tur op på broen er den stadig udstyret med gammeldags ror, og samtale anlæg, hvor man råbte ind i en tragt, og lyden så førtes via rør til eks. maskinrummet.

 

Book en overnatning på Queen Mary her.

 

Valg af kahyt.
På Queen Mary er det ikke hotelværelser, men kahytter du booker og overnatter i. Lige så mange forskellige klasser der var dengang skibede sejlede, lige så mange er der den dag i dag. Du kommer altså til at overnatte i en kahyt som den så ud dengang. Dog med et enkelt fjernsyn, en ny seng og noget internet til forskel. Du kan vælge mellem at bo midtskibs, uden vinduer, eller i forskellige størrelse kahytter med enten udsigt over vandet og Long Beach eller ind mod kajen. Værelser med udsigt ind mod kajen er naturligvis billigst. Det er ikke gratis at overnatte på Queen Mary, vi overnattede i en kahyt, med udsigt over vandet. Vi gav omkring 1200 dkr – men det var alle pegende værd!

Da der kan være selskaber og fester ombord, kan det larme lidt nede ved kahytterne. Du kan derfor med fordel spørge receptionisten når du tjekker ind, om det er muligt at få et stille værelse. Det gjorde vi, og selvom der var fest om natten, hørte vi intet.

Queen Mary 8

Restauranter på Queen Mary.
Der er i hvert fald 15 – 20 min kørsel fra Queen Mary til den nærmeste restaurant i Long Beach. Men restauranterne som var på skibet, da den sejlede, er naturligvis også fuldt funktionsdygtige i dag. Man skulle jo så tro at man lige skruede lidt på priserne, når konkurrencen var så lille. Men det var overraskende billigt at spise i en af de 6 restauranter / cafeer. 3 retters menu med drikkevare for 2 personer, kostede 68,40 dollar (ca. 465 dkr) Så vil du hellere overnatte i land, er der en mulighed for at nøjes med at spise aftensmad på Queen Mary.

Læs mere og book en overnatning på Queen Mary her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *