Køb flybilletter direkte ved flyselskabet – læs hvorfor?

Når du køber flybiletter til USA, tænker du måske ikke så meget over, hvor du køber dem, men leder måske mest efter de billigste flybiletter, samt dem der giver den bedste forbindelse. Ofte bliver flyselskaberne slet ikke vist i udbud, når du bruger flybilletsøgemaskiner, som f.eks. Momondo og Skyscanner. Det skyldes oftest, af de ikke er billigst, og ærlig snak, det er nok de færreste, der har behov for denne løsning, men bruger du lidt ekstra har du nogle unikke fordele.

Fordele ved køb af flybilletter direkte ved flyselskaberne.

Når du benytter flybilletsøgemaskiner som f.eks. Momondo og Skyscanner, er det ofte flybillet agentbureauer, som formidler din flybillet, som du ser i dine søgeresultater. I langt de fleste tilfælde er disse bureauer langt billigere, end hvis du henvendte dig direkte til flyselskabet. Men du kan faktisk også købe din flybillet til USA, ved f.eks. airfrance.dk, delta.com, sas.dk osv. Ud over nogle fordele hvis du benytter miles point, har du også muligheden for at ændre din reservation undervejs og kan få hjælp direkte ved flyselskabet. Jeg har netop booket min flybillet til årets 2. roadtrip i USA, og har i den forbindelse køb flybillet direkte hos flyselskabet Air France til ca. 200 kr. ekstra. Ud over muligheden for at vælge / se pladser i flyet, direkte under bestillingen, så kan jeg også se hvilket type fly, der benyttes på ruten og vigtigst af alt, så er flybilletten ikke “låst”. Måske har du på din flybillet lagt mærke til, at der står “flybilletten er låst” eller “flybilletten må ikke ændres”, det betyder at uanset hvad, kan du ikke ændre i din flybillet. Ej heller hvis du pludselig får den ide at “kaste” 50.000 kr. ekstra efter en opgradering til business class – det kan ikke lade sig gøre. Det er nok de færreste, der får den ide, men hvad vigtigere er, så kan data på billetten heller ikke ændres:

Ændre navn på en flybillet?

Jeg har skrevet om det før, og kan blot understrege det igen: kontroller at de oplysninger du har skrevet ind, ved bestillingen af din flybillet er rigtige, altså om de stemmer overens med dit pas. Er der forskel på navnet i flybilletten kommer du ikke med flyet – og slet ikke til USA, hvor flyselskabet er forpligtet til at overlevere data på de rejsende, til de amerikanske myndigheder. Men hvad gør du så, hvis uheldet er ude, og du er kommet til at skrive forkert navn på din flybillet? Du skal straks kontakte det sted, hvor du har købt flybilletten, og jeg beklager, men har du købt den igennem et agent bureau og står der på billetten, at den ikke kan ændres, så får du virkelig svært ved at få rettet op på fejlen. Har du derimod købt flybilletten direkte ved flyselskabet, er der bedre muligheder for at få den ændret, da de har direkte adgang til de systemer, som kan ændre i reservation. Det sker desværre alt for ofte, at der er sager, hvor der er forskel på navnet i passet og navnet på flybillet, hvor flybilletten ikke kan ændres. Det er ikke af ond vilje, at agentbureauet ikke vil ændre det, men de har ikke adgang til systemerne, der kan gøre det, og omvendt har de lavet en aftale med flyselskabet om, at de ikke må ændre i billetten.

Som jeg startede ud med er det nok de færreste, der vil have behovet for den ekstra service ved at købe flybillet til USA direkte ved flyselskabet, men har man behov for den ekstra tryghed og service er det et oplagt mulighed. Der er forskel på hvad agentbureauerne har adgang til, men på deres hjemmeside under FAQ kan du typisk læse dine muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *